CB_banner_new.jpg

Utolsó kommentek:

fuhur 2022.04.27. 18:53:23

Szerintem az áránál fontosabb kérdés a tű bisszahúzásának a hibaszázaléka.

Bejegyzés: L-SOMA a gyomorinjektáló kapszula

Untermensch4 2021.04.29. 21:41:38

@lpt1: "milyen érdekes ez a sok GMO-hülye, aki veled szembe jön az autópályán, nem?" Mikor Berta néni elindult a családi autós kirándulásra, már majdnem sikerült körültáblázni a környező utcákat "ló nélküli kocsival behajtani tilos" -táblákkal. A tömegnek nem feltétlenül van igaza, csak túlereje.
A "biofűgyártás" csak lépéselőnyben van mert az Egységes Nemzetközi Kábítószer Egyezmény rendszere nagyon barkácsolt és a bürokrácia nem tudja tartani a tempót a vegyészeti fejlesztésekkel. A heroinnál pedig praktikusabb lenne az ópium és morfin használata az alattvalók kontrollálására, tképp voltunk már a világ harmadik legnagyobb exportőre morfinból (Törökország és Irán mögött a dobogón mennyiségben de előttük minőségben). Ha elsőként itt kezdenek vetni felturbózott GMO-mákot akkor az ágazat neresítéséig világbajnok lehetne.

Bejegyzés: Hogyan duplázhatnánk meg a magyar GDP -t?

Sexcomb 2021.04.06. 18:41:04

@lpt1: Igen, mindenhol tilos ilyesmit vetni. Ez lenne benne a kitörési lehetőség. Olyan piacra elég nehéz betörni, amit már száz országban művelnek.

Az USÁ -ban bebukott? Mikor? Az engedélyezett GMO -k ott sikeresek. Csak éppen a sötétzöld mozgalomnak sikerült olyan tömeghisztériát kelteni körülöttük, aminek a hatására nagyon lelassult az engedélyezés.

Úgy érted mondjuk rákgyógyszert gyártani az ugyanolyan, mint heroint? Mintha itt némi csúsztatással élnél.

Bejegyzés: Hogyan duplázhatnánk meg a magyar GDP -t?

lpt1 2021.04.06. 18:36:54

Tehát a világon sehol sem fut ez a biznisz.
"Kínában is tilos GMO -kat vetni. Sőt, a kínai GMO szabályozás semmivel sem lazább, mint az EU -s." Na meg az USA-ban is bebukott, milyen érdekes ez a sok GMO-hülye, aki veled szembe jön az autópályán, nem?
"Nem lesznek versenytársaid, ha mindenhol máshol törvényi úton tiltják, hogy ezt az ipart műveld." - ezért (volt) világverő a pornóiparunk, és a legjobb biznisz most a biofűgyártás. Egy-két hülye jogszabályt kéne kiütni, és a hazai gyógyszergyárak ráállhatnának a heroinra - az meg mindent is gyógyítana, vagy legalábbis megszüntetné a panaszkodókat.

Bejegyzés: Hogyan duplázhatnánk meg a magyar GDP -t?

Tony Multh 2021.03.25. 18:55:10

Kedves Kalmár Éva, azt kérdezem, hogy a kb 10 évvel korábbi cíkke óta miként látja ma, 2021-ben a dolgot? Milyen étrend hathat - ha egyeltalán - pl a melanoma sejtekre? Születtek-e újabb megállapítások az étrend és a rákos sejtek összefüggéseit illetően? Megköszönném, ha frissitené a cikkét, vagy közvetlenül a tonymulth01@yahoo.com ha elküldené.

Bejegyzés: Ketogén diétával a rák ellen?

Sexcomb 2021.03.16. 19:10:36

@rdos: Nem. Kínában is tilos GMO -kat vetni. Sőt, a kínai GMO szabályozás semmivel sem lazább, mint az EU -s. Pletykálnak róla, hogy lazítani akarnak, de eddig még nem történt semmi az ügyben.

Bejegyzés: Hogyan duplázhatnánk meg a magyar GDP -t?

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2021.03.16. 19:08:49

A számokban nem kételkedem és abban sem hogy ezzel tényleg akár meg lehetne duplázni a hazai GDP-t. Amennyire tudom Kínában sokkal lazábbak a géntechnológia iparra vonatkozó szabályok. Kína csinálja ezt a technikát?

Bejegyzés: Hogyan duplázhatnánk meg a magyar GDP -t?

Sexcomb 2021.03.07. 19:11:52

@]{udarauszkasz: Egy kormányváltástól önmagában semmi sem változna meg.

Bejegyzés: Hogyan duplázhatnánk meg a magyar GDP -t?

Sexcomb 2021.03.07. 19:11:15

@Amanitin3: Pontosan ugyanaz a folyamat, mivel a gyógyászati ellenanyagok ugyanúgy emlős sejtvonalakban készülnek, mint a reagensnek hazsnáltak. Más pufferbe teszik a végén és a gyógyászati célúaknál a minőséglellenőrzés is bonyolultabb. De az alapfolymat pont ugyanaz.

De, Magyarországon éppen több ellenanyaggyár is működik, az ehhez szükséges tudás bizony itt a kezünkben. Valóban a dohányban rizsben termelést be kellene lőni, erre lehetne használni az annyiszor megénekelt magyar szürkeállományt. Ha abból indulunk ki, hogy mi amúgy is hülyék vagyunk mindenhez, akkor valóban nem fog menni, de akkor nem is kell fölzárkózni a nyugathoz, el kell fogadnunk, hogy ennyi telik a buta fejünkből és kész.

"Amennyire tudom, az Egis és a Richter is folyamatosan próbálkoznak ilyen projektekkel, meg lehet őket kérdezni."

Már ellent is mondtál saját magadnak. Ezek szerint mégiscsak megvan az ehhez szükséges tudás.

Bejegyzés: Hogyan duplázhatnánk meg a magyar GDP -t?

Sexcomb 2021.03.07. 18:56:43

@jancsi_1: 1) Jelenleg az alaptörvény tiltja GMO -k termesztését, ha ezt megszüntetnénk, akkor még mindig ott a probléma, hogy az EU jog engedélyhez köti GMO -k termesztését, csak ugye amióta az új engedélyezési rendszer működik (húsz éve) egyetlen növény kapott engedélyt (Amflora krumpli), de annak is visszavonták egy év múlva. Szóval nem, ez nem úgy működik, hogy alapítasz rá egy vállalkozást és tolod.

2) Igen, aranyteléreket nem tudunk a Mecsekbe varázsolni, sem lítiumbányát a Hortobágyra. Viszont például a jogi környezet megváltoztatásával megteremthetnénk a "speciális adottságokat" ami sehol máshol nincs meg. Ez lehetne a mi előnyünk, a híres magyar szürkeállomány: nálunk nem ordas babonákat írunk törvénybe. Pont ezért írtam ez a szösszenetet, hogy még mindig nincs későn, megszerezhetjük az előnyt, ami senki másnak nincs meg, csak akarni kellene.

3) Nem lesznek versenytársaid, ha mindenhol máshol törvényi úton tiltják, hogy ezt az ipart műveld. Mint a mellékelt ábra mutatja, húsz éve versenytárs nélkül művelhetnénk ezt az ipart, azóta tengernyi pénzt kereshettünk volna ezzel.

4) A sok sikeres céget éppen ezzel lehetne megteremteni. Ha kialakítanánk a támogató környezetet, hirtelen egy csomó nemzetközi cég ide akarna befektetni. Ha megfigyeled a fenti számítás csak arra vonatkozik, ha mi annyit mondanánk, hogy "Na jó, itt termelhetitek." Nem feltételez semmi mást sem, csak hogy bérbe adjuk a meglévő termőföldünket. Semmilyen más feltétel sem kell hozzá. Ha azzal számolunk, hogy a feldolgozóipart is ide telepítjük, akkor az elérhető haszon is egyből sokszorozódik.

Bejegyzés: Hogyan duplázhatnánk meg a magyar GDP -t?

]{udarauszkasz 2021.03.07. 16:53:46

Itt van a kulcs a tudomben. Ezt rakohogom az Orbanra, Meszarosra es tarsaikra, aztan mindjart meg lesz oldva az a GDP:)

Bejegyzés: Hogyan duplázhatnánk meg a magyar GDP -t?

Amanitin3 2021.03.07. 16:53:43

"A megoldás ott a kezünkben"
a megoldás szerintem egyáltalán nincs itt a kezünkben. Laboratóriumban reprodukálni ezeket a megoldásokat, az egy dolog. GMP körülmények között, ipari léptékben folyamatosan fehérje alapú gyógyszert termelni, az egy _teljesen más dolog_, és ehhez a tudás egyáltalán nem általános Magyarországon, sőt szerintem sehol. Egy már összelőtt és üzemelő termelő sort is nagyon komoly küzdelem reprodukálni egy másik helyszínen. Amennyire tudom, az Egis és a Richter is folyamatosan próbálkoznak ilyen projektekkel, meg lehet őket kérdezni.
Ez a Scicons nevű formáció labor reagenseket árul, nem gyógyszert. Az ég és föld.

Bejegyzés: Hogyan duplázhatnánk meg a magyar GDP -t?

jancsi_1 2021.03.07. 16:53:31

A cikk attól függetlenül hülyeség, hogy a benne szereplő vállalkozási ötlet jó-e. Miért?

1) Ha van egy jó vállalkozási ötleted, amiben hiszel, akkor csináld meg, és ne blogolj róla!
2) Magyarország egész biztosan nem fogja olyan dologgal megduplázni a GDP-jét, amihez nincsenek speciális adottságai, ugyanis más országok ugyanolyan jók ebben, és tőkeerős multinacionális cégek simán leköröznek, felvásárolnak bármilyen startupot.
3) Ez egyébként az ötleted, mint magánvállalkozásnak való bussiness ideát is bekorlátozza. A vállalkozásban a kihívás nem annyi, hogy van egy jó ötleted, hanem az, hogy hogyan indítod be az üzletet, hogyan érvényesülsz a piacon. Ha az ötleted ugyanis jó, akkor biztosan lesznek versenytársaid.
4) Magyarország GDP-jét megduplázni sok sikeres magyar multinacionális cég tudná, amelyhez olyan oktatás, infrastruktúra, kormányzati politika, mentalitás, társadalom kellene, amely Magyarországon nem létezik.

Bejegyzés: Hogyan duplázhatnánk meg a magyar GDP -t?

bölcsbagoly 2021.03.04. 19:59:31

Igen, le volt játszva, mivel a pteroszauruszok - akár a dinók - képtelenek voltak megvédeni a tojásaikat és fiókáikat a hüllőktől, madaraktól, emlősöktől. Amúgy is, a kréta végét már csak a
túlspecializálódott fajaik élték meg. Ami az aszteroida/üstökös s már katasztrófaelméleteket illeti, senki sem állítja, hogy azoknak a hatáskörükön belül ne lett volna gyílkos hatásuk, de hogy ez az egész Földre kiterjedhetett volna, az marhaság, még ha valamennyire is befolyásolták volna az éghajlatot. Ezt igazolja, hogy az élővilág többi összetevői túlélték ezeket a kozmikus eredetű eseményeket.

Bejegyzés: Mit eszik egy igazi sárkány?

Sexcomb 2021.02.15. 17:04:52

@nemecsekerno_007: Naná. Hiszen olyan egyszerű élelmet termeszteni! Próbáltad már?

A másik fele érdekes, mert ez egy nagyon régi hazugság, amit a zöldek szoktak puffogtatni. Kérlek fejtsd ki, hogyan akadályozza meg a GMO tilalom a monopóliumok kiépülését! (Segítség: criticalbiomass.blog.hu/2012/03/30/honnan_jon_a_kukorica )

Bejegyzés: Az USA mezőgazdasága átalakul

nemecsekerno_007 2021.02.15. 17:01:51

@Sexcomb: Egy borsodi zsákfaluban termeszthetnének maguknak élelmet. Inkább ez mint, hogy monopóliumot építsen ki 2-3 nagy multi cég.

Bejegyzés: Az USA mezőgazdasága átalakul

Untermensch4 2021.02.15. 17:01:45

@nemecsekerno_007: Ha drágább lesz a hús mint a csokoládé akkor bizonyára kevesebb elhízott ember lesz... én voltam már úgy munkanélküli hogy extrém árérzékeny diétát folytattam. Abban az évben a január-március úgy nézett ki hogy zacskós leves, szaloncukor, tea. A szaloncukor mint kalóriaforrás ugyanis a beragadt készletek miatt leárazva árban harmada-negyede volt a húsoknak. A "zsíroskenyér almával" mint szegényember-táp szintén függ az állattenyésztéstől, és a gmo-hiszti kihat a gyümölcstermesztésre is.

Bejegyzés: Az USA mezőgazdasága átalakul

Untermensch4 2021.02.15. 17:01:37

@Bambano: Szélerőműveket építeni meg nem tiltott, de lehetetlen.

Bejegyzés: Az USA mezőgazdasága átalakul
süti beállítások módosítása