CB_banner_new.jpg

Utolsó kommentek:

Untermensch4 2021.04.29. 21:41:38

@lpt1: "milyen érdekes ez a sok GMO-hülye, aki veled szembe jön az autópályán, nem?" Mikor Berta néni elindult a családi autós kirándulásra, már majdnem sikerült körültáblázni a környező utcákat "ló nélküli kocsival behajtani tilos" -táblákkal. A tömegnek nem feltétlenül van igaza, csak túlereje.
A "biofűgyártás" csak lépéselőnyben van mert az Egységes Nemzetközi Kábítószer Egyezmény rendszere nagyon barkácsolt és a bürokrácia nem tudja tartani a tempót a vegyészeti fejlesztésekkel. A heroinnál pedig praktikusabb lenne az ópium és morfin használata az alattvalók kontrollálására, tképp voltunk már a világ harmadik legnagyobb exportőre morfinból (Törökország és Irán mögött a dobogón mennyiségben de előttük minőségben). Ha elsőként itt kezdenek vetni felturbózott GMO-mákot akkor az ágazat neresítéséig világbajnok lehetne.

Bejegyzés: Hogyan duplázhatnánk meg a magyar GDP -t?

Sexcomb 2021.04.06. 18:41:04

@lpt1: Igen, mindenhol tilos ilyesmit vetni. Ez lenne benne a kitörési lehetőség. Olyan piacra elég nehéz betörni, amit már száz országban művelnek.

Az USÁ -ban bebukott? Mikor? Az engedélyezett GMO -k ott sikeresek. Csak éppen a sötétzöld mozgalomnak sikerült olyan tömeghisztériát kelteni körülöttük, aminek a hatására nagyon lelassult az engedélyezés.

Úgy érted mondjuk rákgyógyszert gyártani az ugyanolyan, mint heroint? Mintha itt némi csúsztatással élnél.

Bejegyzés: Hogyan duplázhatnánk meg a magyar GDP -t?

lpt1 2021.04.06. 18:36:54

Tehát a világon sehol sem fut ez a biznisz.
"Kínában is tilos GMO -kat vetni. Sőt, a kínai GMO szabályozás semmivel sem lazább, mint az EU -s." Na meg az USA-ban is bebukott, milyen érdekes ez a sok GMO-hülye, aki veled szembe jön az autópályán, nem?
"Nem lesznek versenytársaid, ha mindenhol máshol törvényi úton tiltják, hogy ezt az ipart műveld." - ezért (volt) világverő a pornóiparunk, és a legjobb biznisz most a biofűgyártás. Egy-két hülye jogszabályt kéne kiütni, és a hazai gyógyszergyárak ráállhatnának a heroinra - az meg mindent is gyógyítana, vagy legalábbis megszüntetné a panaszkodókat.

Bejegyzés: Hogyan duplázhatnánk meg a magyar GDP -t?

Sexcomb 2021.03.26. 18:45:17

@fordulo_bogyo: pontosan ezert irtam a blogbejegyzesben, is, hogy ez spekulacio. Ugyanezert lottem be ilyen dragara. Ebbol tenyleg csak az vegyen, aki vallalja a kockazatot es ugy latja, hogy kialakul majd egy ilyen gyujtoi kultura. Nagy kockazatu befektetes, nem olyan, mintha allampapirt vennel. Inkabb olyan, mint tok ismeretlen festok kepeit vasarolni, azok kozt is akadtak mar jo uzletek, de sok bukas is.

Tenyleg nem szeretnem senkibol sem kienekelni a fizeteset, vagy kivenni a falatot a szajabol. Tenyleg azokat gondoltam celkozonsegnek, akik megertik ezeket a kockazatokat es nem sujtja le oket, ha a meregdraga befektetesuk erteke nullara zuhan.

Mert amugy elvagyok tamogatas nelkul is, van nappali munkam,, a legkevesbe sem zavar, ha egyetlen NFT sem kel el. De akinek telik ra es fantaziat lat ebben, azzal jo uzletet kothetunk.

Bejegyzés: Egyedi érmét tessék! Friss, ropogós az NFT!

fordulo_bogyo 2021.03.26. 18:02:59

Azt megertenem, hogy valaki azert vesz egy ilyet, hogy tamogassaon benneteket. Megerdemlitek.
De, ahogy a te peldadban "mint amikor az állatkertben örökbe fogadod a selyemmajmot, őt sem viheted haza, csak kitesznek mellé egy táblát, hogy ezt a jószágot te pénzelted ebben az évben", meg ha korlatozott szamu hely is vana tablan, nem fogom megvenni valakitol a helyet a tablan. Ha valoban kialakulna egy ilyen gyujto kultora, az magyarazna. En ketelkedem abban, hogy kialakulna, de mindent lehetsegesnek tartok...

Bejegyzés: Egyedi érmét tessék! Friss, ropogós az NFT!

Sexcomb 2021.03.26. 17:30:47

@fordulo_bogyo: Amugy ennek a rendszernek eppen az a lenyege, hogy veges szamu ilyen egyedi ermet keszitek. Ha mondjuk minden harmadik bejegyzesembol kovacsolok ilyen ermet, akkor a tiz evnyi termesbol is szaz darab keletkezik, tehat erosen veges a mennyisege. Tehat aki esetleg ilyet akar venni, az kenytelen lesz egy tulajdonost meggyozni, hogy adja el neki.

Es ami a sszep benne: minden tovabbi tranzakciobol kuld nekem tiz szazalekot, szoval ha egy Picasso veszett el bennem, es negyven ev mulva mar milliokert forognak ezek az ermek, akkor meg az unokam is ezt a tezo penztarcat csapolja majd. Bar erre nulla eselyt latok.

Bejegyzés: Egyedi érmét tessék! Friss, ropogós az NFT!

Sexcomb 2021.03.26. 17:19:19

@fordulo_bogyo: Az ar szandekosan magas. Ez az NFT egy vegtelenul spekulativ dolog, tenyleg csak az vegyen, akinek sok a folos penze. A mualkotasokba fektetes a gazdagok jateka volt mindig is, nem vennem a lelkemre, ha valaki a kosztpenzbol akarna kifacsarni az arat.

Meg ugye kriptovalutakrol van szo, konnyen lehet, hogy ket het mulva mar csak a tizedet eri majd.

Amugy a biztonsag miatt nem aggodnek, egy friss tezo penztarcat kesziteni ket perc, arrol atutalhatod a kriptovalutat, vissza az ermet a rendes penztarcadba es maris nem kerult kozvetlen kapcsolatba a bolt a fo penztarcaddal.

Bejegyzés: Egyedi érmét tessék! Friss, ropogós az NFT!

fordulo_bogyo 2021.03.26. 17:01:10

Koszonom. Bevallom, meglepodtem, 50 tez az $200 vagy 60 000Ft... attol tartok (jo lenne ha tevednek), hogy olvasoitok tobbsegenek ez igen magas ar, nem beszelve arrol, hogy egy ilyen primitiv feluleten penzugyi muveletet vegezni... bevallom, en nem bizok benne.
Az eladas az ugye nem komoly? Ennek az ertelme az hogy benneteket tamogasson az olvaso. ha valaki mas is tamogatna, akkor az is toletek fog kozvetlenul vasarolni, semmi ertelme nem lenne megvenni egy korabbi tamogatotoktol.

A Patreon-re nem gondoltatok?

Bejegyzés: Egyedi érmét tessék! Friss, ropogós az NFT!

Sexcomb 2021.03.26. 06:58:45

@fordulo_bogyo: Sajnos az oldal eléggé fapados, mivel két hete indult összesen. A jobb felső sarokban lévő "sync" gombbal tudod hozzákötni a kriptovaluta pénztárcádat az oldalhoz. A "Collect for 50 tez" gombbal tudod megvenni, ekkor megjelenik a kriptovaluta pénztárcádban az objektum. (ha el akarnád adni, a "swap" gombbal teheted meg). A baromi kis felbontású kép kényszer szülte megoldás, mivel az oldalra nem tehetek föl pdf állományokat, így a blogbejegyzés szövegéből kellett képet készítenem, nem is túl nagy felbontásút. De a blogbejegyzés elolvasható a Critical biomass oldalon, így ez semmit sem számít, mivel ez tulajdonképpen csak jelképezi a bejegyzést.

Bejegyzés: Egyedi érmét tessék! Friss, ropogós az NFT!

fordulo_bogyo 2021.03.26. 06:47:31

@Sexcomb: Koszi, az elvet nagyjabol ertettem, nem az lett volna a kerdesem. Raklikkeltem az egyik linkre a cikk vegen.
Kaptan egy hofeher lapot baromi apro betus szoveggel, ami nagyitas hatasara osszemegy... (kimasolva fel tudom nagyitani az egyik irasotok szovege, jpg formatumban, epp/alig olvashato felbontasban)... lap sarkaiban es aljan szamomra ertelmetlen szavakat latok, azokra klikkelve birarr dolgok tortennek....

Bejegyzés: Egyedi érmét tessék! Friss, ropogós az NFT!

Tony Multh 2021.03.25. 18:55:10

Kedves Kalmár Éva, azt kérdezem, hogy a kb 10 évvel korábbi cíkke óta miként látja ma, 2021-ben a dolgot? Milyen étrend hathat - ha egyeltalán - pl a melanoma sejtekre? Születtek-e újabb megállapítások az étrend és a rákos sejtek összefüggéseit illetően? Megköszönném, ha frissitené a cikkét, vagy közvetlenül a tonymulth01@yahoo.com ha elküldené.

Bejegyzés: Ketogén diétával a rák ellen?

Sexcomb 2021.03.25. 18:50:35

@fordulo_bogyo: Tulajdonképpen vehetsz egy számítógépes lapocskát, amire az van írva, hogy "Én szponzoráltam ezt a blogbejegyzést". Mint amikor az állatkertben örökbe fogadod a selyemmajmot, őt sem viheted haza, csak kitesznek mellé egy táblát, hogy ezt a jószágot te pénzelted ebben az évben. Annyi a különbség, hogy ezt beteheted a pénztárcádba és később eladhatod. Akik ezért most pénzt adnak, nyilván abban reménykednek, hogy később lényegesen drágábban adhatják majd el, ha ez divatba jön, mivel egy egyedi lapocskáról beszélünk.

Mintha egy rézkarc számozott példányát vennéd meg, vagy egy számozott fényképet, csak nem papír alapon, hanem egy adatbázis tartja nyilván.

Bejegyzés: Egyedi érmét tessék! Friss, ropogós az NFT!

Sexcomb 2021.03.16. 19:10:36

@rdos: Nem. Kínában is tilos GMO -kat vetni. Sőt, a kínai GMO szabályozás semmivel sem lazább, mint az EU -s. Pletykálnak róla, hogy lazítani akarnak, de eddig még nem történt semmi az ügyben.

Bejegyzés: Hogyan duplázhatnánk meg a magyar GDP -t?

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2021.03.16. 19:08:49

A számokban nem kételkedem és abban sem hogy ezzel tényleg akár meg lehetne duplázni a hazai GDP-t. Amennyire tudom Kínában sokkal lazábbak a géntechnológia iparra vonatkozó szabályok. Kína csinálja ezt a technikát?

Bejegyzés: Hogyan duplázhatnánk meg a magyar GDP -t?

Sexcomb 2021.03.07. 19:11:52

@]{udarauszkasz: Egy kormányváltástól önmagában semmi sem változna meg.

Bejegyzés: Hogyan duplázhatnánk meg a magyar GDP -t?

Sexcomb 2021.03.07. 19:11:15

@Amanitin3: Pontosan ugyanaz a folyamat, mivel a gyógyászati ellenanyagok ugyanúgy emlős sejtvonalakban készülnek, mint a reagensnek hazsnáltak. Más pufferbe teszik a végén és a gyógyászati célúaknál a minőséglellenőrzés is bonyolultabb. De az alapfolymat pont ugyanaz.

De, Magyarországon éppen több ellenanyaggyár is működik, az ehhez szükséges tudás bizony itt a kezünkben. Valóban a dohányban rizsben termelést be kellene lőni, erre lehetne használni az annyiszor megénekelt magyar szürkeállományt. Ha abból indulunk ki, hogy mi amúgy is hülyék vagyunk mindenhez, akkor valóban nem fog menni, de akkor nem is kell fölzárkózni a nyugathoz, el kell fogadnunk, hogy ennyi telik a buta fejünkből és kész.

"Amennyire tudom, az Egis és a Richter is folyamatosan próbálkoznak ilyen projektekkel, meg lehet őket kérdezni."

Már ellent is mondtál saját magadnak. Ezek szerint mégiscsak megvan az ehhez szükséges tudás.

Bejegyzés: Hogyan duplázhatnánk meg a magyar GDP -t?

Sexcomb 2021.03.07. 18:56:43

@jancsi_1: 1) Jelenleg az alaptörvény tiltja GMO -k termesztését, ha ezt megszüntetnénk, akkor még mindig ott a probléma, hogy az EU jog engedélyhez köti GMO -k termesztését, csak ugye amióta az új engedélyezési rendszer működik (húsz éve) egyetlen növény kapott engedélyt (Amflora krumpli), de annak is visszavonták egy év múlva. Szóval nem, ez nem úgy működik, hogy alapítasz rá egy vállalkozást és tolod.

2) Igen, aranyteléreket nem tudunk a Mecsekbe varázsolni, sem lítiumbányát a Hortobágyra. Viszont például a jogi környezet megváltoztatásával megteremthetnénk a "speciális adottságokat" ami sehol máshol nincs meg. Ez lehetne a mi előnyünk, a híres magyar szürkeállomány: nálunk nem ordas babonákat írunk törvénybe. Pont ezért írtam ez a szösszenetet, hogy még mindig nincs későn, megszerezhetjük az előnyt, ami senki másnak nincs meg, csak akarni kellene.

3) Nem lesznek versenytársaid, ha mindenhol máshol törvényi úton tiltják, hogy ezt az ipart műveld. Mint a mellékelt ábra mutatja, húsz éve versenytárs nélkül művelhetnénk ezt az ipart, azóta tengernyi pénzt kereshettünk volna ezzel.

4) A sok sikeres céget éppen ezzel lehetne megteremteni. Ha kialakítanánk a támogató környezetet, hirtelen egy csomó nemzetközi cég ide akarna befektetni. Ha megfigyeled a fenti számítás csak arra vonatkozik, ha mi annyit mondanánk, hogy "Na jó, itt termelhetitek." Nem feltételez semmi mást sem, csak hogy bérbe adjuk a meglévő termőföldünket. Semmilyen más feltétel sem kell hozzá. Ha azzal számolunk, hogy a feldolgozóipart is ide telepítjük, akkor az elérhető haszon is egyből sokszorozódik.

Bejegyzés: Hogyan duplázhatnánk meg a magyar GDP -t?

]{udarauszkasz 2021.03.07. 16:53:46

Itt van a kulcs a tudomben. Ezt rakohogom az Orbanra, Meszarosra es tarsaikra, aztan mindjart meg lesz oldva az a GDP:)

Bejegyzés: Hogyan duplázhatnánk meg a magyar GDP -t?
süti beállítások módosítása